22 noiembrie 2021, 11:30 Realitatea moldovenească views 2179
Sandu spune că cererile de extrădare a lui Plahotniuc, Șor, Cavcaliuc și Platon, sînt neserioase
22 noiembrie 2021, 11:30 Realitatea moldovenească views 2179

Sandu spune că cererile de extrădare a lui Plahotniuc, Șor, Cavcaliuc și Platon, sînt neserioase

Președinta Maia Sandu a scos la iveală dezinteresul instituțiilor de drept ale R. Moldova în procesul de căutare a lui Vlad Plahotniuc, Ilan Șor, Gheorghe Cavcaliuc și Veaceslav Platon, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, șefa statului a dat de înțeles că cei patru au fost căutați pînă acum doar formal.

Unul dintre avocații lui Plahotniuc a comentat noile acuzații aduse clientului său

Maia Sandu a anunțat jurnaliștii că discută cu toți președinții altor state, cu care se întîlnește, despre Plahotniuc, Șor, Cavcaliuc și Platon. Atît omologii săi, cît și alți partenerii externi, sînt de acord să ajute R. Moldova în vederea reținerii și extrădării celor patru, a menționat șefa statului, dar pentru aceasta dialogul politic nu este suficient și este nevoie și de contribuția Procuraturii.

„Am primit informații din partea unor organe de drept din alte țări în care mi s-a spus că solicitările de extrădare nu au fost făcute corect, nu au fost suficiente, cam neserioase.

Acum trebuie să fie refăcute, însă lucrurile nu pot fi făcute într-o săptămînă. Din start instituțiile de drept din Moldova nu au făcut solicitările corect", a declarat Maia Sandu.

Un nou dosar penal de investigație pe numele lui Plahotniuc

Plahotniuc, Șor, Cavcaliuc și Platon nu figurează în nicio listă a persoanelor anunțate în căutare de R. Moldova la nivel național și internațional.

Șefii Inspectoratului General de Poliție și ai Poliției de Frontieră s-au eschivat să dea explicați în acest sens, iar fostul șef al Procuraturii mun. Chișinău consideră că este vorba fie de neglijența, fie de tîmpenia instituțiilor noastre de drept.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , Ilan Shor , Plahotniuc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
432 locuitori

Trifeştii Noi este un sat din cadrul comunei Moscovei, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 432 de oameni. Satul Trifeştii Noi a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.