22 noiembrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2579
Uniunea comercial-financiară rusă este gata să consolideze cooperarea cu vinificatorii moldoveni
22 noiembrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2579

Uniunea comercial-financiară rusă este gata să consolideze cooperarea cu vinificatorii moldoveni

Uniunea Comercial-Financiară din Rusia (UCFR), este gata să consolideze cooperarea cu vinificatorii moldoveni, în special, cu Oficiul Național al Viei și Vinului din Republica Moldova, cu care a semnat anterior un Memorandum de cooperare, dacă un anunț similar va veni și din partea partenerilor moldoveni, transmite Noi.md.

Menționăm faptul că, în cadrul activității de promovare pe piața rusă a produselor industriei vinicole din Republica Moldova, care îndeplinesc cerințele de siguranță alimentară și de calitate stabilite de către Federația Rusă și Uniunea Vamală, a fost semnat un Memorandum de Cooperare și Interacțiune între Uniunea Comercial-Financiară din Rusia și Oficiul Național al Viei și Vinului din Republica Moldova (ONVV).

În același timp, după cum menționează partea rusă, în ciuda acordurilor stabilite cu ONVV, cu toată deschiderea și interesul Uniunii în promovarea de înaltă calitate a produselor vinicole moldovenești pe piața rusă, o direcție similară, de întîmpinare din partea partenerilor este la un nivel foarte scăzut, ceea ce nu este suficient pentru dezvoltarea progresivă și metodică a interacțiunii între organizațiile noastre.

Uniunea Comercial-Financiară din Rusia confirmă interesul său în consolidarea relațiilor cu ONVV cu scopul de a dezvolta comerțul și cooperarea economică între Federația Rusă și Republica Moldova și este gata să ofere suport multilateral organizației de stat moldovenești, în cazul unei abordări simetrice, de parteneriat din partea Moldovei.

Trebuie remarcat faptul că mulți producători de vinuri din Moldova au colaborat deja cu succes cu UCFR și participă la programul UCFR pentru a crea o imagine nouă vinurilor moldovenești pe piețele din Rusia și CSI.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vin , Moldova , Rusia , cooperare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
647 locuitori

Beriozchi este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Anenii Noi și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 647 locuitori. Satul Beriozchi a fost înființat în anul 1902.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.