27 noiembrie 2021, 10:30 Realitatea moldovenească views 2451
Starea de urgență în Sănătate Publică prelungită pînă la 15 ianuarie 2022
27 noiembrie 2021, 10:30 Realitatea moldovenească views 2451

Starea de urgență în Sănătate Publică prelungită pînă la 15 ianuarie 2022

Starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungește pînă în data de 15 ianuarie 2022. Decizia a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică (CNESP), prezidată de premierul Natalia Gavrilița, transmite unimedia.info.

„Membrii CNESP au constatat că situația epidemiologică se menține extrem de îngrijorătoare la nivel național. Astfel, în perioada 15 – 21 noiembrie, au fost înregistrate 5.391 cazuri de îmbolnăvire cu virusul Sars-CoV-2. De asemenea, acoperirea vaccinală națională cu schemă completă este sub 27%.

Conform datelor Centrului European de Control al Bolilor, în majoritatea țărilor din regiunea europeană situația epidemiologică prin Covid-19 în prezent se deteriorează, fiind înregistrată o creștere a rapidă a numărului de cazuri noi. Țările cu o rată de vaccinare redusă sînt cel mai grav afectate.

Astfel, membrii CNESP au decis să mențină restricțiile actuale la nivel național, cu posibilitatea de revizuire a acestora în funcție de evoluția situației epidemiologice”, se arată într-un comunicat publicat de Guvern.

Totodată, conform deciziei aprobate astăzi de CNESP, studenții din învățămîntul profesional tehnic și cel superior vor avea posibilitatea să susțină examenele cu prezența fizică, în cazul în care în localitate se atestă prag de alertă portocaliu.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

stare de urgență , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
904 locuitori

Mănoileşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mănoileşti, Novaia Nicolaevca, Vulpești și Rezina. Satul Mănoilești este situat la o distanță de 9 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 904 oameni. Satul Mănoilești a fost atestat documentar în anul 1644.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.