02 decembrie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2737
Sturza, despre excluderea lui Tauber și demisia lui Moloșag: „Prea puțin, prea tîrziu, prea bîlbîit..”
02 decembrie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2737

Sturza, despre excluderea lui Tauber și demisia lui Moloșag: „Prea puțin, prea tîrziu, prea bîlbîit..”

Fostul premier Ion Sturza s-a referirt într-o postare pe rețelele de socializare la decizia CEC de excludere a Marinei Tauber din cursa electorală, dar și la scandalul cu implicarea avocatului poporului Natalia Moloșag, notează Noi.md.

Sturza a avansat ideea că Partidul Șor trebuia scos în afara legii din start, acum însă argumentele CEC trădează o lipsaă de profesionalism.

Compasiune? Pasiune? Nu! Prostie. Am așteptat să se așeze puțin praful celor două crize „feminine” - alegerile de la Bălți și avocatul poporului, ca să văd care vor fi acțiunile guvernanților de la Chișinău.

Concluzia e ca în vorba clasicului - prea puțin, prea tîrziu. Eu aș mai adăuga - prea bîlbîit.

Cu Balțiul lucrurile sînt clare, această grupare criminală sub denumirea de „partid” trebuia scoasă în afara legii din start. Argumentele aduse la CEC de structurile de forță numai argumente nu sînt și trădează o lipsă totală de profesionalism, a declarat Sturza.

Cu referire la scandalul iscat în jurul avocatului poporului Natalia Moloșag, fostul demnitar spune că ceea ce s-a întîmplat este „o lecție pentru toți, nu numai pentru doamne”. Sturza mai susține guvernarea a greșit în privința modului în care a ales să promovez persoane în funcții-cheie, trebuia să aibă răbdarea și curajul necesare să confrunte criticile și sugestiile care vin de la opoziție și societatea civilă.

„În cazul doamnei avocat al poporului Moloșag, lucrurile sînt mult mai complicate. Dacă sincer, pe puțini dintre contestatari i-a interesat propriu-zis doamna sau relația ei cu un (fost) proxenet cu acte în regulă. A fost o contestație masivă din partea societății civile a guvernării și a modului de promovare a unor persoane în funcții-cheie. Evident, unii „activiști” (cei mai vocali, de fapt) și-au exprimat propriile frustrări și supărări - De ce nu eu?!

Guvernarea trebuie să aibă răbdarea și curajul necesare să confrunte criticile și sugestiile care vin de la opoziție și societatea civilă. Așa e corect, așa e democratic. Să știi să-ți recunoști greșelile e o măiestrie și asta. Simpatică, de altfel. Chipul încruntat și arogant al „reformei justiției” din parlament nu ajută la nimic.

Doamna avocat? O femeie umilită și batjocorită public e o priveliște tristă. Funcția nu e o scuză, doar o consecință agravantă. E și o lecție pentru toți, nu numai pentru doamne, nu va lăsați duși de val. Pasiunea trece, vine decontul. Și ruinele, fizice și sufletești”, precizează el.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ion Sturza , Marina Tauber

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1945
Populația:
179 locuitori

Rubleniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Rubleniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Soroca și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 179 de oameni. Satul Rubleniţa Nouă a fost înființat în anul 1945.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.