02 decembrie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2689
Moldovagaz vine cu precizări privind compensația pentru consumatorii casnici cu cazane proprii!
02 decembrie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2689

Moldovagaz vine cu precizări privind compensația pentru consumatorii casnici cu cazane proprii!

Compania Moldovagaz a explicat care este procedura de obținere a compensațiilor la gaze de către consumatorii casnici cu cazane proprii.

După cum se menționează în mesajul Moldovagaz, în temeiul Hotărîrii Parlamentului Republicii Moldova cu privire la aprobarea Legii privind compensarea diferenței de preț pentru consumul gazelor naturale/energiei termice în perioada rece a anului nr. 192 din 25.11.2021, pentru Asociații de locatari și întreprinderilor producătoare de energie termică (ulterior – Asociații) a fost stabilită următoarea procedură de obținere a Compensației consumatorilor casnici:

1. Lunar, pînă la data de 04 a lunii curente, Asociația coordonează cu Operatorul sistemelor de distribuție a gazelor (SRL „Chișinău-gaz”, SRL „Bălți-gaz”, SRL „Ialoveni-gaz”) volumul gazelor naturale consumate în perioada curentă, în baza datelor echipamentelor de măsurare a gazelor.

2. Lunar, dar nu mai tîrziu de data de 04 a lunii curente, Asociația înaintează în adresa SA „Moldovagaz” scrisoarea cu calculele Compensațiilor persoanelor fizice, cu anexarea listelor (Modelul scrisorii și formularul calculului se anexează), în conformitate cu formatul stabilit de Ministerul Muncii și protecției sociale. Scrisoarea și calculul în format EXCEL trebuie să fie prezentate atît pe format de hîrtie, cît și la adresa electronica indicată ulterior pentru fiecare Asociație în parte.

3. SA „Moldovagaz” efectuează verificarea calculelor Compensațiilor costului gazelor, prezentate de Asociație.

În cazul depistării erorilor de calcul al Asociației sau necorespunderea datelor (tariful aplicat incorect, formula, erori tehnice ș.a.), formularul calculelor este returnat Asociației prin intermediul poștei electronice pentru lichidarea tuturor neconcordanțelor. Calculele noi sunt primite pînă la data de 04 a lunii curente sau în următoarea perioadă de gestiune.

În cazul în care începînd cu următoarea lună apare necesitatea de a recalcula Compensația lunii/lor precedente, Asociația prezintă calculul într-un fișier separat.

4. Data finală a efectuării recalculării Compensațiilor pentru Asociație este 04 aprilie 2022. După această dată, procedura acordării Compensațiilor persoanelor fizice, adresele cărora sunt la balanța Asociațiilor, se consideră finisată.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldovagaz , compensații

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1730 locuitori

Gherman este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1730 de oameni. Satul Gherman a fost menționat documentar în anul în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.