03 decembrie 2021, 10:10 Realitatea moldovenească views 2517
Aureliu Ciocoi și Corina Călugăru desemnați Ambasadori în Germania și Franța
03 decembrie 2021, 10:10 Realitatea moldovenească views 2517

Aureliu Ciocoi și Corina Călugăru desemnați Ambasadori în Germania și Franța

Aureliu Ciocoi a fost numit Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Federală Germania.

Decizia a fost luată astăzi, de membrii guvernului.

În perioada anilor 2010-2015, Aureliu Ciocoi a mai exercitat funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Germania și în Regatul Danemarcei (prin cumul). De asemenea, a fost Ambasador în Republica Populară Chineză și în Statele Unite ale Americii. Diplomatul a făcut studii în Jurnalism și Științe ale Comunicării. La fel, a obținut masteratul la Şcoala Naţională de Studii Politice și Administrative, Facultatea Relaţii Internaţionale din Bucureşti. A fost prim-ministru

Totodată, Corina Călugăru a fost numită în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Franceză.

Corina Călugăru are studii de licență în economie și master în drept. De asemenea, face studii de doctorat în științe juridice. Din noiembrie 2015, pînă în prezent, exercită funcția de Ambasador, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ambasador , Germania , Franta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
619 locuitori

Sărăteni este un sat din cadrul comunei Cotul Morii, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 619 locuitori. Satul Sărăteni a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.