19 ianuarie 2022, 12:30 Realitatea moldovenească views 5287
Noul vicepremier pentru Reintegrare Oleg Serebrian a depus jurămîntul
19 ianuarie 2022, 12:30 Realitatea moldovenească views 5287

Noul vicepremier pentru Reintegrare Oleg Serebrian a depus jurămîntul

Fostul ambasador al R.Moldova în Germania Oleg Serebrian a fost numit în funcția de vicepremier pentru Reintegrare, informează Noi.md.

Acesta a depus jurămîntul, astăzi, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Guvern, cu participarea președintelui Maia Sandu și premierului Natalia Gavrilița.

"Sînt convinsă că experiența dumneavoastră diplomatică vă vor ajuta să faceți față sarcinilor care vă stau în față. Pentru noi bunăstarea cetățenilor R.Moldova, fie că vorbim despre cei de pe malul drept sau malul stîng al Nistrului, este importantă. Cetățenii noștri au nevoie de acces la servicii medicale de calitate, au nevoie să știe că au acces la o justiție dreaptă.(...) Mult succes!", a declarat Maia Sandu.

Menționăm că între anii 2005 - 2010, Oleg Serebrian a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Între anii 2010 - 2015 a fost ambasadorul Republicii Moldova în Franța și delegat permanent al țării noastre la UNESCO, iar în 2015 a devenit ambasador în Germania.

La începutul acestui an, Serebrian a fost numit în funcția de director al Institutului Diplomatic de pe lîngă Ministerul de Externe.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1009 locuitori

Pojăreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Pojăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1009 oameni. Satul Pojăreni a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.