19 ianuarie 2022, 16:55 Realitatea moldovenească views 2317
Guvernul a aprobat hotărîrea privind decretarea stării de urgență în sectorul energetic
19 ianuarie 2022, 16:55 Realitatea moldovenească views 2317

Guvernul a aprobat hotărîrea privind decretarea stării de urgență în sectorul energetic

Guvernul a aprobat hotărîrea cu privire la decretarea stării de urgență în sectorul energetic pentru o perioadă de 60 de zile. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă, în legătură cu pericolul întreruperii livrării gazului de către Gazprom.

Autoritățile au argumentat necesitatea instituirii stării de urgență, după ce compania Gazprom a atenționat Republica Moldova că va opri livrările de gaze, în cazul în care nu va achita consumul curent de gaze pînă mîine, 20 ianuarie.

Horărîrea privin decretarea stării de urgență urmează a fi examinată și aprobată de Parlament.

"Se ia act de Raportul Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova privind necesitatea declarării stării de urgență;

- Se propune Parlamentului să declare stare de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 60 de zile;

- Se prezintă Parlamentului spre examinare proiectul de hotărâre a Parlamentului privind declararea stării de urgență”, este menționat în proiectul de hotărîre.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

stare de urgență , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1783 locuitori

Maximovca este un sat și comună din raionul Anenii Noi. Maximovca este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1783 de oameni. Satul Maximovca a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.