28 ianuarie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 2999
Meteorologii au anunțat pentru weekend Cod Galben de vînt puternic
28 ianuarie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 2999

Meteorologii au anunțat pentru weekend Cod Galben de vînt puternic

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru azi şi mîine (28-29 ianuarie), Cod Galben de vînt puternic, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat se prevăd intensificări ale vîntului nord-vestic, în rafale de pînă la 15-17 m/s.

În aceste condiții, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sînt copaci uscaţi ori obiecte care prezintă risc de prăbușire sau fire electrice de înaltă tensiune.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vremea se va încălzi puţin, temperatura ajungînd ziua, la sud, pînă la 5 grade Celsius, la nord – pînă la 3 grade. Noaptea, termometrele vor indica în toată ţara pînă la 7 grade de ger. Sîmbătă şi duminică se aşteaptă ninsori.

În caz de Cod galben, condiţiile vremii sînt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sînt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Cod Galben , vînt

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
950 locuitori

Păscăuţi este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 950 de locuitori. Satul Pășcăuți a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.