05 mai 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 3148
Gavrilița, despre 9 mai: sîntem deschişi să celebrăm pacea
05 mai 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 3148

Gavrilița, despre 9 mai: sîntem deschişi să celebrăm pacea

La 9 mai 2022, în Republica Moldova va fi celebrată pacea şi vor fi comemorate victimele din cel de-Al Doilea Război Mondial. Despre aceasta a declarat prim-ministrul țării, Natalia Gavriliţa, în cadrul unei emisiuni la un post TV.

„9 mai este o zi importantă, este ziua păcii, este ziua în care s-a obţinut pacea pe continentul european. Dacă e să ne uităm în trecut, este o zi menită să comemorăm acele evenimente şi să ţinem minte să nu repetăm greşelile care au dus la Războiul Doi Mondial, care au dus la aceste pierderi omeneşti.

Îmi pare foarte rău că anumite forţe încearcă să transforme această zi în altceva decît o zi pentru pace”, a declarat Natalia Gavriliţa, transmite Noi.md.

 Şefa Guvernului a ţinut să precizeze că evenimentele dedicate zilei de 9 mai nu au fost interzise, chiar dacă Republica Moldova se află în stare de urgenţă deja mai bine de două luni de zile.

„Noi credem că fiecare este liber să celebreze. Chiar dacă sîntem în situaţie de urgenţă, noi nu am interzis evenimentele. Noi am interzis simbolurile războiului. Vreau ca toţi să înţeleagă că atunci cînd este o tragedie, o catastrofă, cînd vecinii noştri suferă şi pierd copii, civili, militari, noi nu putem să rămînem indiferenţi şi să etalăm simbolul care este utilizat în plin război.

Dacă vecinul are o înmormîntare, nu pui muzica tare chiar dacă îţi place această muzică. sînt anumite limite de bun simţ pe care trebuie să le respectăm.

În același timp, sîntem deschişi să celebrăm pacea şi să ne amintim despre ororile războiului şi să-i responsabilizăm pe toţi actorii să nu facă acţiuni care ar aduce asemenea orori în Republica Moldova”, a spus Natalia Gavriliţa.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1254 locuitori

Grigorievca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Grigorievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Căușeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1254 de oameni. Satul Grigorievca a fost menționat documentar în anul 1883.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.