12 aprilie 2013, 16:19 Realitatea moldovenească views 8103
12 aprilie 2013, 16:19 Realitatea moldovenească views 8103

La Chişinău sînt aduse moaştele Sfîntului Apostol Andrei cel Întîi Chemat

Creştinii ortodocşi din Moldova pot să se închine la moaştele Sfîntului Apostol Andrei cel Întîi Chemat, care vor fi aduse în seara zilei de vineri, 12 aprilie, la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din Chişinău, relatează tv7.md.

Solicitat de IPN, secretarul eparhial al Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş, a menţionat că moaştele sînt proprietatea Mitropoliei Odesei şi Ismailului şi se vor afla în Republica Moldova timp de 2 zile.

Apostolul Andrei este unul dintre cei 12 ucenici ai lui Hristos. Tradiţia spune că a propovăduit Evanghelia în Sciția (Dobrogea actuală) şi pînă în Crimeea. Există mărturii scrise că a predicat în Bitinia şi Pontul Euxin, în Bizanţ, Macedonia, Tracia, în Tesalia şi în Grecia. A avut un sfîrşit de mucenic, fiind răstignit, la Patras, lîngă Corint, cu capul în jos, pe o cruce în formă de X, căreia i s-a spus „Crucea Sfîntului Andrei”.

Cuvinte cheie:

religie , biserica , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1254 locuitori

Grigorievca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Grigorievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Căușeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1254 de oameni. Satul Grigorievca a fost menționat documentar în anul 1883.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.