07 mai 2013, 15:46 Realitatea moldovenească views 9089
07 mai 2013, 15:46 Realitatea moldovenească views 9089

Moaştele sfinţilor de la Lavra Pecerska din Kiev au fost aduse la Mănăstirea Hîrjăuca

Peste 80 de părticele ale sfinţilor bisericii ortodoxe din Kiev au fost aduse la Mănăstirea Hîrjăuca din Călăraşi, relatează trm.md. Sute de enoriaşi prezenţi la Slujba Învierii au putut să se roage la moaştele sfinţilor. Creştinii vor avea şi în continuare posibilitatea să vadă rămăşiţele slujitorilor Domnului, canonizaţi de biserica ortodoxă. Asta pentru că moaştele vor rămîne la mănăstire pentru totdeauna.

Sfintele moaşte au fost aduse de la Mănăstirea Lavra Pecerska din Kiev. Transmiterea lor bisericii din Moldova a fost binecuvîntată de Prea Sfinţitul Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni. Moaştele au fost aduse şi cu binecuvîntarea Mitropolitul Kievului şi al Întregii Ucraine, şi cu suportul părintelui Vitalie Kosovski, secretarul mitropoliei. Cele 82 de părticele se păstrează într-o cutie pentru sfintele moaşte.

Aducerea în Moldova a moaştelor a fost posibilă cu suportul Prea Sfinţitului Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni şi al unor antreprenori din Moldova stabiliţi peste hotare.

Cuvinte cheie:

manastire , religie , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
534 locuitori

Beloci este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîbnița și la 128 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 534 de oameni. Satul Beloci a fost menționat documentar în anul 1711.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.