15 septembrie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 1364
A fost lansat site-ul lemne.md
Foto: hdpic.club
15 septembrie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 1364

A fost lansat site-ul lemne.md

Platforma online lemne.md a fost lansată, astăzi, reprezentînd un sistem informațional de gestionare a procesului de distribuire a lemnelor în Republica Moldova, util pentru cetățeni și primarii localităților.

Accesînd pagina web, poate fi găsită informația despre cel mai apropiat ocol silvic, fiind astfel facilitat procesul de aprovizionare a populației cu lemne de foc.

Pentru a afla ce ocoale silvice deservesc fiecare localitate va fi utilizată opțiunea de căutare, disponibilă pe lemne.md. Astfel, indicînd localitatea, persoanele interesate vor afla denumirea ocolului silvic și localizarea exactă, persoana de contact și numărul de telefon al acesteia, stocul disponibil pentru vînzare, dar și prețurile stabilite de ocolul silvic, în funcție de specia lemnului de foc.

De asemenea, pe lemne.md pot fi găsite răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum cantitatea de masă lemnoasă care poate fi cumpărată, prețurile acesteia, deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale privind planul de acțiuni de aprovizionare cu lemne de foc pentru perioada rece 2022-2023.

Și linia verde 08001010 a fost conectată la această platformă, apelurile fiind preluate prin intermediul sistemului.

Platforma este administrată de Ministerul Mediului al Republicii Moldova în colaborare cu Centrul Unic de Gestionare a Crizei.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

platforma online , lemne

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
1079 locuitori

Tîrgul-Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Tîrgul-Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1079 de oameni. Satul Tîrgul-Vertiujeni a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.