20 septembrie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 1274
Nicolae Pascaru: ”Doar neutralitatea ne poate salva”
20 septembrie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 1274

Nicolae Pascaru: ”Doar neutralitatea ne poate salva”

Doar neutralitatea, stipulată în constituția Republicii Moldova, ne poate salva țara de un conflict militar cu vecinii.

De această părere este anlistul politic, Nicolae Pascaru, notează Noi.md.

Potrivit fostului deputat, actuala clasă politică de la Chișinău va fi dus sancționată în cadrul viitorului scrutin electoral.

”Este important să fie pace, este important ca să putem dezvolta societatea anume în acest spirit pentru că războiul întotdeauna trage un popor, o țară, o societate înapoi. Războiul este distrugere, este o pierdere de mai mulți ani care împiedică o țară să se dezvolte. Problema politicienilor care încearcă să își păstreze statutul său politic și recurg la declarații care sînt de cele mai multe ori în defavoarea acestei țări, este că ei nu conștientizează care ar putea fi consecințele declarațiilor lor. În cazul Republicii Moldova, noi vedem cum clasa politică de la noi se aliniază ideilor occidentale, iar politicienii de la noi mimează luarea unor decizii. E timpul de trecut de la vorbe la fapte, pentru că inacțiunea politicului și realizarea cu sfințenie a directivelor dictate de occident joacă în defavoarea poporului moldovenesc. Eu cred că la următoarea campanie electorală, această clasă politică va fi dur sancționată de către cetățeni, pentru că nici un grup social, nici o etnie, nimeni din Republica Moldova nu-și doresc un război cu țările vecine. Iar declarațiile din ultima perioadă doar agită spiritele. Din acest motiv noi fiind o țară neutră trebuie să ne abținem la tot felul de declarații și să nu aplicăm sancțiuni partenerilor noștri, pentru că doar neutralitatea ne poate salva de un conflict militar”, a spus Pascaru. 

Totodată, acesta a menționat că neutralitatea trebuie păstrată cu sfințenie, pentru că aceasta este unica noastră cale spre stabilitate, prosperitate și echilibru.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Pascaru , Neutralitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
8700 locuitori

Blijnii Hutor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Blijnii Hutor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Blijnii Hutor alcătuia 8700 de oameni în anul 2000. Satul Blijnii Hutor a fost întemeiat în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.