20 mai 2013, 10:06 Realitatea moldovenească views 7959
20 mai 2013, 10:06 Realitatea moldovenească views 7959

Enoriaşii şi preoţii au protestat paşnic în centrul capitalei


Foto: wordpress.com

Clerul Mitropoliei Moldovei şi zeci de enoriaşi au protestat paşnic în în centrul capitalei. Manifestanţii s-au arătat nemulţumiţi referitor la iniţiativa comunităţii LGBT Moldova de a organiza evenimente publice cu participarea minorităţilor sexuale, relatează trm.md.

Preoțimea și enoriașii s-au rugat, îndemnînd astfel conducerea de stat, să anuleze Legea privind egalitatea de șanse. Aceștia au declarat că dacă autoritățile nu vor anula Legea respectivă, timp de o lună, protestele pașnice vor continua. Mitropolitul Moldovei, Vladimir a înmînat un demers, în acest sens, reprezentanților Parlamentului și Guvernului.

“Este o întrunire pentru a apăra credința noastră ortodoxă, rugăm și așteptăm să fim auziți. Am venit pașnic aici, astfel rog reprezentanții Președinței, Parlamentului, Guvernului să ia atitudine”, a spus Mitropolitul Moldovei Vladimir.

Manifestația clerului și enoriașilor vine după ce minoritățile sexuale din R. Moldova au decis să organizeze o paradă în centrul capitalei. Locația evenimentului a fost schimbată în urma deciziei Judecătoriei Centru. 

Cuvinte cheie:

parada , protest , religie , gay

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1024 locuitori

Tabăra este un sat din cadrul comunei Vatici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1024 de oameni. Satul Tabăra a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.