30 septembrie 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 1387
Asistenții sociali și asistenții parentali vor avea salarii mai mari
30 septembrie 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 1387

Asistenții sociali și asistenții parentali vor avea salarii mai mari

Parlamentul a votat astăzi în cea de-a doua lectură creșterea claselor de salarizare pentru asistenții sociali comunitari și asistenții parentali profesioniști cu studii profesional tehnice. Salariile majorate vor fi calculate pentru luna septembrie.

În urma modificărilor operate în legislație, vor fi majorate clasele de salarizare pentru cadrul didactic de sprijin, personalul medical din cadrul instituțiilor penitenciare, unele categorii de personal de specialitate din domeniul expertizei judiciare, formării judiciare, asistenței juridice garantate de stat, transmite moldpres.md.

Concomitent, în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, va fi stabilit un spor suplimentar la salariu pentru realizarea sarcinilor prioritare de aderare a țării la UE.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

salariu , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1605
Populația:
15462 locuitori

Vulcăneşti este un oraş din Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, oraşul Vulcăneşti este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15462 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.