03 octombrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1737
„Industria vinicolă din R. Moldova are viitor”, a declarat Maia Sandu la Ziua Națională a Vinului
03 octombrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1737

„Industria vinicolă din R. Moldova are viitor”, a declarat Maia Sandu la Ziua Națională a Vinului

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a salutat pe vinificatorii și viticultorii care participă la Ziua Națională a Vinului în centrul capitalei și în regiuni.

Serviciul prezidențial de presă a relatat ca șefa statului și-a exprimat admirația și recunoștința pentru toți cei care muncesc în această industrie în Moldova - un sfert de milion de oameni ce duc departe în lume bunul nume al țării noastre - și pentru partenerii de dezvoltare care sprijină dezvoltarea și modernizarea sectorului, tranmsite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Președintele Maia Sandu a vorbit despre mîndria pe care a trăit-o atunci cînd, în 2022, un vin moldovenesc a fost declarat cel mai bun de pe mapamond, într-o competiție cu alte 5000 de vinuri din întreaga lume.

„Republica Moldova este, de altfel, cea mai premiată țară din Europa de Est la concursurile vinurilor de calitate, cu 1200 de medalii cîștigate doar într-un an, dintre care aproape jumătate sînt de aur. Este dovada calității muncii și talentului vinificatorilor noștri, industria vinului fiind exemplul viu și concludent cînd o criză poate fi transformată în oportunitate, iar o catastrofă - într-o revoluție a calității, într-o cale nouă spre rezultate și succes”, a subliniat Maia Sandu în alocuțiunea sa.

În cadrul evenimentului, Președintele Maia Sandu a înmînat Vinăriei „Purcari” Premiul mare pentru performanțe în domeniu. „M-am bucurat totodată să văd, în Piața Marii Adunări Naționale, multe afaceri mici și crame de familie, prin care arta de a face vin este transmisă noilor generații. Semn că industria vinicolă din țara noastră are viitor”, a mai spus șefa statului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , vin , Ziua vinului

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1836 locuitori

Putineşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Comuna Putineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Florești și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1836 de oameni. Satul Putinești a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.