28 mai 2013, 10:27 Realitatea moldovenească views 6295
28 mai 2013, 10:27 Realitatea moldovenească views 6295

Episcopul Marchel: Membrii fostei alianțe vor fi excomunicați

Episcopul de Bălți și Fălești Marchel condamnă refuzul deputaților de a sprijini inițiativa de anulare a Legii cu privire la asigurarea egalității de șanse, propusă pe 23 mai, în timpul ședinței Parlamentului, și i-a amenințat cu excomunicarea.

"Doar 39 de deputați au sprijinit inițiativa, iar ceilalți au ales o altă cale de dezvoltare a țării – homosexualizarea. Noi nu vom tolera acest fapt și vom dezbate problema la adunarea generală a creștinilor ortodocși care va avea loc în viitorul apropiat. Deputații, timp de patru ani, s-au opus Bisericii și totuși au decis să ignore cerințele noastre creștine firești: ei au ales poziția în care excomunicarea este inevitabilă. Noi nu vrem asta, ei singuri s-au condamnat la autoexcludere din Biserică", a declarat episcopul Marchel.

Episcopul a subliniat că acești oameni "nu merită titlul de deputați", adăugînd că creștinilor le rămîne să aștepte, potrivit Mitropolitului Vladimir, cel puțin o lună. "Poate că ei totuși vor înțelege durerea sufletului creștin și își vor revizui deciziile. În caz contrar, vom fi nevoiți să-i excomunicăm din Biserică, ceea ce înseamnă că ei nu vor avea dreptul să participe la ceremoniile religioase: cununie, botez sau înmormîntare religioasă”, a avertizat episcopul.

După cum a declarat Mitropolitul Vladimir pe 19 mai, în timpul marșului gay-lor, în cazul în care Parlamentul nu va aboli legea în termen de o lună, ortodocșii vor organiza proteste zilnice.

 

Sursa: NOI.MD

Cuvinte cheie:

religie , alianta , antidiscriminare , Marchel

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1996 locuitori

Chirileni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Chirileni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1996 de oameni. Satul Chirileni a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.