12 decembrie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 7755
A intrat în vigoare noua metodologie de desfășurare a examenului auto
12 decembrie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 7755

A intrat în vigoare noua metodologie de desfășurare a examenului auto

La 11 decembrie a intrat în vigoare noua Metodologie de desfășurare a examenului pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule și documentarea cu permis de conducere.

Documentul a fost elaborat de Agenția Servicii Publice, în comun cu Ministerul Educației și Cercetării și corespunde normelor și practicilor europene din acest domeniu.

Astfel, timpul minim rezervat pentru desfășurarea probei practice a examenului pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule este stabilit după cum urmează:

La categoriile B şi BE timpul minim rezervat desfăşurării probei practice este de 25 minute. Suplimentar la acest timp, candidații vor efectua manevrele speciale de conducere pe traseu.

La categoriile C, CE, D şi subcategoriile C1, C1E, D1, DE timpul minim rezervat desfășurării probei practice este de 45 minute, care, la fel, nu include timpul exercitării de către candidat în siguranță a manevrelor speciale de conducere, pe traseu.

Manevrele speciale pe care candidații le vor efectua suplimentar la proba practica de pe traseu sunt următoarele:

- menținerea benzii la deplasarea în marșarier pe o distanță de circa 20 m;

- întoarcerea vehiculul în sens opus, folosind mersul înainte şi înapoi (1 tentativă din 3 mișcări);

- încadrarea vehiculului în limitele spațiului de parcare, la intrare sau la ieșire (paralel, oblic sau în unghi drept, prin mers înainte sau înapoi, pe teren plat, 1 tentativă);

De asemenea, a fost reglementată și procedura de contestare a probelor de examen. Persoanele care nu sunt de acord cu rezultatele examenului la proba teoretică sau la proba practică, în termen de trei zile lucrătoare, pot depune contestații.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

examen , şcoala auto

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XVIII-lea
Populația:
825 locuitori

Albota de Jos este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Albota de Jos, Hagichioi și Hîrtop. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 825 de oameni. Satul Albota de Jos a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.