15 decembrie 2022, 09:31 Realitatea moldovenească views 1177
Din decembrie, familiile care nu s-au înregistrat în sistem vor primi compensația minimă
15 decembrie 2022, 09:31 Realitatea moldovenească views 1177

Din decembrie, familiile care nu s-au înregistrat în sistem vor primi compensația minimă

Înregistrările pe platforma compensații.gov.md continuă, iar toți cei care nu au reușit o pot face pînă la sfîrșitul sezonului rece, a anunțat astăzi ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Marcel Spatari.

Funcționarul a îndemnat cetățenii care nu s-au înregistrat pînă acum să completeze formularul, în caz contrar, din luna decembrie le va fi atribuit gradul de vulnerabilitate energetică scăzută. De asemenea, cei care au introdus date greșite în formular și nu au beneficiat de compensații, urmează să solicite înlăturarea erorilor pe adresa support@compensatii.gov.md.

De asemenea, consumatorii care primit factura la electricitate la începutul lunii decembrie, dar în care nu figurează compensațiile pentru luna noiembrie, le vor primi în următoarea factură.

"În fiecare lună, pe data de 25, va fi lansat calculul pentru stabilirea categoriei de vulnerabilitate. Pînă acum, 695 de mii de gospodării s-au întergiatat, 80 la sută dintre acestea au primit gradul de vulnerabilitate maximă - este compensată pînă la 59% din valoarea facturii de gaze naturale. Totodată au fost operate anumite ajustări la metodologia de calcul, aceasta a fost îmbunătățită", a declarat Spatari la ședința de astăzi a Guvernului.

Ministrul a vorbit și despre cele mai frecvente erori comise de solicitanți în procesul de completare a formularului și cum pot fi acestea remediate.

"Unii solicitanți au indicat venitul total în loc de cel mediu, unele le-am corectat noi unde a fost posibil, altele au fost semnalate chiar de cetățeni. O altă greșeală întîlnită frecvent este introducerea eronată a numărului locului de consum. În aceste cazuri, furnizorii nu pot aplica compensația corespunzătoare. Cei care nu văd în factură compensația atribuită, deși au completat cererea, trebuie să verifice încă o dată dacă au introdus corect numărul locului de consum în factură", a menționat Spatari.

Erorile pot fi raportate la linia telefonică 08005000, a subliniat Marcel Spatari. Zilnic la această linie sînt procesate între 1000 și 2000 de cereri din partea consumatorilor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

compensatii , Marcel Spatari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
229 locuitori

Bulhac este un sat din cadrul comunei Cioropcani, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Ungheni și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 229 de oameni. Satul Bulhac a fost întemeiat în anul 1891.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.