20 decembrie 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 2097
Spatari explică ce s-a schimbat în Regulamentul privind acordarea compensațiilor
20 decembrie 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 2097

Spatari explică ce s-a schimbat în Regulamentul privind acordarea compensațiilor

Regulamentul cu privire la atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică și modul de stabilire și plată a compensațiilor pentru achitarea facturilor la energie a fost ajustat.

Astfel, a fost introdus un filtru la stabilirea categoriei superioare de vulnerabilitate, adică pentru consumatorii care beneficiază de cele mai mari compensații la căldură.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în timpul unui live pe Facebook, transmite realitatea.md.

”Un nou filtru în sistem, nu vom permite atribuirea unei categorii superioare de vulnerabilitate, dacă gospodăriile nu trec de acest filtru. Este vorba despre gospodăriile care nu declară deloc venituri, deși sînt apți de muncă. Deci familia în care sînt oameni apți de muncă, care nu declară venituri și vedem un consum istoric de energie și dacă veniturile declarate sînt mai mici decît un sfert din consumul istoric, atunci aceste gospodării nu pot fi încadrate într-o categorie mai mare decît cea medie. Astfel evităm situațiile în care familiile care de fapt au avut un consum energetic nu au declarat veniturile și beneficiază de acest fapt. Este un prim filtru și ar fi pînă la 10 mii de familii, care nu ar trece de acest filtru”, a declarat Spatari.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Marcel Spatari , compensatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
4415 locuitori

Pepeni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Romanovca, Pepeni, Răzălăi, Pepenii Noi. Satul Pepeni se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și 87 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4415 oameni. Localitatea a fost menționată documentar în 1781.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.