21 decembrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1197
Este important să nu permitem ca Moldova să fie atrasă în război și să reacționăm la amenințările concrete
21 decembrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1197

Este important să nu permitem ca Moldova să fie atrasă în război și să reacționăm la amenințările concrete

Serviciul de Informații și Securitate al Moldovei a declarat că scopul Rusiei de a crea un coridor terestru în Transnistria este unul valabil și azi, iar o nouă ofensivă a trupelor ruse spre această direcție ar putea avea loc în 2023.

Dar punerea în aplicare a acestui plan depinde de evoluția operațiunii militare din Ucraina.

O astfel de precizare a făcut SIS după declarația directorului Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Alexandru Musteață, care, într-un interviu pentru TVR Moldova, a vorbit despre principalele riscuri la adresa securității naționale și a făcut referire la analiza mai multor scenarii prin care Federația Rusă ar încerca inclusiv o invazie terestră prin nordul Ucrainei, spre Republica Moldova.

Rusia a reacționat la acuzațiile privind planificarea unui atac asupra Moldovei.

Senatorul Consiliului Federației, Andrei Klimov, a declarat că acuzațiile privind planificarea unui atac al Rusiei asupra Moldovei nu sînt altceva decît un gunoi informațional, al cărui scop este obținerea unei finanțări suplimentare sau alte sarcini care nu reflectă starea reală a lucrurilor.

"Problema mai constă și în fapul că toți cei care împărtășesc aceste pseudo-valori ale Occidentului, pe lîngă gunoi informațional, mai produc și scîntei foarte periculoase care pot duce la un alt incendiu în Europa de Est. Acesta este într-adevăr un joc cu focul, care și așa este îndeajuns", a subliniat senatorul rus.

Experții și observatorii îi îndeamnă pe șefii serviciilor speciale să fie foarte atenți atunci cînd transmit informații conducerii țării, precum și presei, deoarece există mulți doritori care vor să provoace țara noastră la acțiuni pripite.

Cel mai trist lucru este că o astfel de neglijență, împreună cu interzicerea canalelor în limba rusă, toarnă apă la moara celor care ar dori să atragă Moldova în război. O astfel de afirmație neatentă poate fi urmată de acțiuni imprevizibile.

În acest sens, este foarte important să facem tot posibilul pentru a împiedica ca țara noastră să fie atrasă în război și să răspundem la acțiuni concrete, dar nu la informații care pot fi o capcană și care nu corespund realității. Noi, un stat neutru, putem fi provocați să intrăm într-un război în care nu avem nici o șansă să cîștigăm.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , război

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431-1433
Populația:
803 locuitori

Tuzara este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Novaci, Tuzara și Seliştea Nouă. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 803 oameni. Satul Tuzara a fost menționat documentar în anul 1431-1433.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.