23 decembrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 985
Șefa statului a participat la Gala studenților originari din Republica Moldova
23 decembrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 985

Șefa statului a participat la Gala studenților originari din Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a salutat în această seară pe tinerii reuniți la Gala studenților originari din Republica Moldova, eveniment care celebrează absolvenții moldoveni ai universităților din străinătate.

„M-am bucurat să văd zeci de tineri talentați și harnici adunați în aceeași sală, pe care i-am felicitat pentru rezultatele academice excelente”, a spus șefa statului.

În mesajul său, Președinta Maia Sandu i-a îndemat pe tineri ca, după absolvire, să caute posibilități de dezvoltare profesională acasă. „I-am invitat pe absolvenții noștri să caute oportunități de angajare și realizare profesională în Moldova, folosind stagiile, programele de finanțare a unei afaceri sau ofertele de muncă din țară - așa cum au făcut, acum cîțiva ani, alți tineri, astăzi parlamentari, miniștri sau antreprenori de succes”, a menționat șefa statului.

Președinta Maia Sandu a mai spus că oportunitățile pentru tineri vor spori odată cu avansarea pe calea integrării europene, iar noi avem acum ocazia să punem umărul la schimbarea în bine în țara noastră. „Putem reuși împreună!”, a conchis șefa statului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , studenţi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
1235 locuitori

Harmaţca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Harmaţca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Dubăsari și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Harmaţca alcătuia 1235 de oameni în anul 2011. Satul Harmațca a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.