03 iunie 2013, 09:32 Realitatea moldovenească views 6652
03 iunie 2013, 09:32 Realitatea moldovenească views 6652

Biserica Ortodoxă Rusă: UE impune Europei valori anti-creștine


Foto: pan.md

Patriarhia Moscovei este îngrijorată de faptul că conducerea Uniunii Europene este pe poziții ultra-liberale pe probleme de moralitate, relatează pan.md.

"Conducerea UE, din păcate, în ultimii ani, cu privire la unele probleme ocupă o poziție anti-clericală și anti-creștină", - a declarat la un briefing la Moscova, șeful Departamentului Sinodal pentru Relații Externe mitropolitul Ilarion de Volokolamsk.

Ca exemplu, el a citat procesele din Marea Britanie și Franța, "unde, în ciuda protestelor masive ale populației se introduc legi care egalează mariajele gay cu căsătoria tradițională."

"Aceste procese ne îngrijorează mult. Conducerea UE impune norme anti-creștine tuturor țărilor UE. Unele țări au reușit să contracareze aceste presiuni, iar altele nu reușesc", - a constatat ierarhul.

El crede că conflictul de ideologii "care astăzi e pe față în țările Uniunii Europene și care este cauzat de impunerea artificială și violentă a anumitor standarde anti-creștine întregii populații aUE, va genera explozii în diferite țări și în diferite forme".

Cuvinte cheie:

biserica , UE , Rusia , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1489
Populația:
10027 locuitori
Logo

Leova este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Leova. Amplasat în sud-vestul republicii, pe malul stîng al rîului Prut, oraşul Leova este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie  10027 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu denumirea de „Tîrgul Sărăţii”, datează din 1489. Ştefan cel Mare dăruieşte aşezarea slujitorilor săi, Petru şi Leova, de la care probabil a provenit actuala denumire – Leova.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.