27 ianuarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1389
Vitalie Șincari:
27 ianuarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1389

Vitalie Șincari: "Lumea de astăzi este o apropiere de dictatura globală"

Lumea de astăzi este împărțită în alb și negru. Dacă doar încerci să presupui că există o întreagă paletă de culori - ești fie dușman, fie agent.

Cine conduce aceste procese și ce se va întîmpla în continuare - asupra acestor probleme a reflectat în cadrul emisiunii ”По фактам” cu Iulia Feodorova la Exclusiv TV, preotul bisericii Sf. Gheorghe din Chișinău, Vitalie Șincari, scrie ntv.md

"Viața politică de astăzi nu este doar albă și neagră. Astăzi ea este una și toți ceilalți greșesc. Aceasta este o întorsătură foarte periculoasă. La noi au apărut deținători ai adevărului. Acesta și este fascismul, nazismul în forma sa cea mai pură. Aceasta este o încercare de a vă controla prin frică. Prin frică și violență. Dacă nu ești cu noi, atunci ești de partea întunecată a istoriei. Dacă nu împărtășești agenda clubului mondial, atunci ești un gunoi. Eu înțeleg de ce ei fac acest lucru. Astfel își cresc electoratul", crede preotul.

Potrivit slujitorului bisericii, lumea în care trăim astăzi este o adevărată apropiere de dictatura globală.

"Vedem concret și real că cu cît lumea este mai liberă, cu atît mai sever începe să închidă canalele, să monitorizeze Internetul, să acționeze cu forța, ne obligă să acceptăm anumite valori. Cine ar fi crezut acum 20 de ani că în lumea liberă nu vei putea să critici anumite decizii sau mișcări?.. Autoritățile lucrează întotdeauna la un singur lucru: autoritățile trebuie să se producă singure. Aceasta este sarcina sa, direct. Și pentru ca autoritățile să se producă, trebuie să pregătească oamenii astfel încît să mă aleagă numai pe mine. Lumea trebuie pregătită astfel încît să reacționeze la acele gînduri și sentimentele pe care i le transmit eu, a concluzionat Vitalie Șincari.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vitalie Șincari , dictatura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2928 locuitori

Prepeliţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mihailovca, Prepelița, Clișcăuți, Șestaci. Satul Prepelița se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2928 de oameni. A fost menționat documentar în 1604 cu numele Burnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.