30 ianuarie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1542
ASP lansează prestarea serviciilor cadastrale online
30 ianuarie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1542

ASP lansează prestarea serviciilor cadastrale online

Începînd cu 01 februarie 2023, Agenția Servicii Publice lansează, în regim de pilotare, prestarea serviciilor cadastrale în regim online pe o nouă platformă - platforma de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE).

În perioada de pilotare, cetățenii vor putea comanda servicii online exclusiv pentru bunurile imobile amplasate în mun. Chișinău.

Prin intermediul noii platforme, atît persoanele fizice, cît și cele juridice, vor putea solicita online și obține în format electronic 11 documente din domeniul cadastral: extrase din Registrul bunurilor imobile, informații despre valoarea bunurilor imobile și planuri cadastrale pentru bunurile imobile din mun. Chișinău.

Pentru deținătorii de semnătură electronică, documentul în format electronic va putea fi descărcat din cabinetul personal (mcabinet.gov.md) de pe Portalul guvernamental al cetățeanului sau al antreprenorului.

La solicitare, copia documentului electronic va fi eliberată pe suport de hîrtie. Beneficiarul îl va putea ridica la sediul centrului multifuncţional solicitat sau îl va putea primi direct la adresa indicată, utilizînd serviciul guvernamental de livrare MDelivery.

Serviciile respective se vor achita prin intermediul MPay - serviciul guvernamental de plăți electronice, utilizînd orice instrument de plată la alegere, cum ar fi: cardul bancar, internet banking, terminale de plată, sisteme e-banking și plăți în numerar. În cazul plăților în numerar, cetățenii care nu au acces la internet se pot adresa la ghișeele băncilor conectate sau la oficiile întreprinderii „Poșta Moldovei”.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1659
Populația:
2867 locuitori

Ţînţăreni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţînţăreni și Creţoaia. Satul Țînțăreni este situat la o distanță de 10 km de orașul Anenii Noi și la 33 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2867 de oameni. Prima atestare a satului Ţînţăreni a fost în 1659 (cu numele de Luțeni).

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.