31 ianuarie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 55670
Oprirea vehiculelor în trafic, doar în cazul încălcărilor vădite
31 ianuarie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 55670

Oprirea vehiculelor în trafic, doar în cazul încălcărilor vădite

Codul contravențional urmează să fie completat cu o normă care stabilește că agenții de circulație vor avea dreptul să oprească vehiculele în trafic doar în cazul încălcărilor vădite. Noua normă se conține într-un proiect promovat de Ministerul Justiției.

Mai exact, Codul contravențional se propune să fie completat cu prevederea că: "oprirea de serviciu a vehiculului, de către agentul de circulație, pentru constatarea contravențiilor din domeniul circulației rutiere se admite doar în cazul încălcării vădite a normelor ce determină circulația vehiculelor pe drumurile publice ale Republicii Moldova, precum și pe teritoriile adiacente acestora, circumstanțe care vor fi consemnate în procesul-verbal cu privire la contravenție".

Autorii proiectului spun că prevederea promovată are drept scop excluderea utilizării abuzive de către agenții de circulație a opririi de serviciu, decât în situația admiterii de către conducătorul vehiculului a încălcării evidente a Regulamentului circulației rutiere.

Sursa: www.bizlaw.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1486
Populația:
799 locuitori

Roşieticii Vechi este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Satul Roșieticii Vechi, amplasat la gura Solonețului, un afluent al rîului Răut este situat la o distanță de 21 km de orașul Florești și 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 799. Menționat documentar în 1486.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.