03 februarie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 2086
ANSA interzice vînzarea puilor de pasare
03 februarie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 2086

ANSA interzice vînzarea puilor de pasare

ANSA interzice vînzarea puilor de pasare, în contextul în care un puternic focar de gripă aviară face ravagii în această perioadă pe întreg continentul european, inclusiv un focar fiind activ și în nordul țării, transmite publika.

Totodată, Agenția a venit cu un șir de restricții, care vor intra în vigoare începînd din 2 februarie. Un ordin în acest sens a fost semnat de directorul instituției, Radu Musteața.

Amintim că importul de carne de curcan şi ouă în ţara noastră de la o fermă din România unde au fost depistate mai multe focare de gripă aviară a fost sistat. Decizia a fost luată de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor care a declarat că măsura se va menţine cel puţin 30 de zile, în dependenţă situaţiei din ţara vecină.

Între timp, autorităţile de la ANSA au anunţat că într-o gospodărie din raionul Soroca este activ un focar de gripă aviară.

Potrivit celor de la ANSA, un puternic focar de gripă aviară face ravagii în această perioadă pe întreg continentul european. În acest context, autorităţile urmează să aplice măsuri mai riguroase privind profilaxia apariţiei acestei infecţii. Pînă atunci, specialiştii recomandăm populaţiei să ţină păsările domestice în spaţii închise.

Săptămîna trecută, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a anunțat rechemarea cărnii de curcan, după depistarea focarelor de gripă aviară la fermele din România.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ANSA , vînzare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
345 locuitori

Socii Noi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Socii Noi a fost menționat documentar în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.