03 februarie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 872
Numărul beneficiarilor care vor primi ajutor pentru perioada rece a anului va crește
03 februarie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 872

Numărul beneficiarilor care vor primi ajutor pentru perioada rece a anului va crește

Proiectul de lege cu privire la modificarea condițiilor de stabilire și acordare a ajutorului social și ajutorului pentru perioada rece a anului a fost adoptat ieri în prima lectură cu 80 de voturi ale deputaților, comunică MOLDPRES.

Scopul principal al proiectului este majorarea multiplicatorului pentru venitul lunar minim garantat, utilizat la stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului. Prin urmare, mai mulți cetățeni vor putea beneficia de această prestație socială.

Totodată, proiectul presupune extinderea termenului de luare a deciziei privind acordarea dreptului la ajutor social și la ajutor pentru perioada rece a anului cu 20 de zile lucrătoare – până la 40 de zile.

Pentru anul curent au fost estimați cca 220 de mii de beneficiari de ajutor pentru perioada rece a anului lunar.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

ajutor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1974 locuitori

Chetrosu este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrosu și Todireşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Anenii Noi și la 18 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1974 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.