02 iunie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 2371
Zborurile civile de pe Aeroportul Chișinău au fost reluate
02 iunie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 2371

Zborurile civile de pe Aeroportul Chișinău au fost reluate

Zborurile civile pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost reluate. Pînă la ora 07:00 erau permise zborurile doar aeronavelor care transportau delegații oficiale.

Pînă la ora 07:00, 2 iunie 2023, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost restricționat pentru zborurile aeronavelor civile și alte activități de utilizare a spațiului aerian (planoare, baloane cu aer cald, aeronave fără pilot, etc).

Potrivit autorităților, erau permise doar zborurile aeronavelor care transportau delegații oficiale. De menționat că la Chișinău au mai rămas o parte din oficiali, sosiți la Summitul Comunității Politice Europene de la Bulboaca. Aceștia au preconizate întîlniri bilaterale cu autoritățile Republicii Moldova, notează newsmaker.

Moldova și-a închis spațiul aerian pentru toate zborurile aeronavelor civilelor din data de 1 iunie, ora locală 00:00, pînă pe 2 iunie, ora locală 07:00.

FOTO Zborurile civile, interzise la Aeroportul Chișinău în contextul summitului, au fost reluate

 

FOTO Zborurile civile, interzise la Aeroportul Chișinău în contextul summitului, au fost reluate

Republica Moldova a fost, pe 1 iunie, gazda Summitului Comunității Politice Europene reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

La eveniment a ajuns și președintele ucrainean Vladimir Zelenski.

Înainte de începerea summitului, Maia Sandu a declarat că va chema președinții și premierii să susțină planul de aderare pentru Moldova.

Prezent la Bulboaca, înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate Josep Borrell a menționat că Republica Moldova va decide singură și în mod independent soarta conflictului transnistrean. Totodată, el consideră că această situație nu este un obstacol pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

Președinta Parlamentului European Roberta Metsola a spus la rîndul ei că negocierile privind integrarea Moldovei în UE ar trebuie să înceapă anul acesta.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1978
Populația:
1200 locuitori

Maiac este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Grigoriopol și la 72 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 1200 de oameni. Localitatea Maiac a fost înregistrată oficial în anul 1978.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.