06 iulie 2013, 13:19 Realitatea moldovenească views 7366
06 iulie 2013, 13:19 Realitatea moldovenească views 7366

O icoană făcătoare de minuni din Ucraina a fost adusa la Chişinău


Foto: tv7.md

La Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din Chişinău a fost adusă icoana Maicii Domnului „Pătimitoare”, anunță tv7.md. Icoana este recunoscută ca făcătoare de minuni în vindecarea mai multor boli şi a fost adusă la Chişinău în dimineaţa zilei de vineri, 5 iulie, din regiunea Viniţa, Ucraina.

Secretarul eparhial al Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş, a spus că denumirea icoanei „Pătimitoare” provine de la chipul celor doi îngeri care sunt zugrăviţi în preajma chipului Maicii Domnului şi care ţin în mînă uneltele patimilor Mîntuitorului Iisus Hristos – crucea, suliţa şi buretele care a fost înmuiat în oţet.

Icoana a fost pictată şi sfinţită pe muntele Athos, în anul 1903, dar a devenit recunoscută după minunile săvîrşite din 2000 pînă în prezent. Icoana se va afla la Catedrala Mitropolitană timp de o săptămînă, după care va fi dusă în mai multe localităţi din republică.

Cuvinte cheie:

icoana , religie , Chisinau , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1791
Populația:
6861 locuitori

Chirsova este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Chirsova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Comrat și la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 6861 de oameni. Satul Chirsova a fost menționat documentar în anul 1791.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.