01 septembrie 2011, 10:13 Realitatea moldovenească views 4511
01 septembrie 2011, 10:13 Realitatea moldovenească views 4511

Ziua Limbii Noastre - prilej de mîndrie pentru cetăţenii moldoveni

În timp ce politicienii polemizează pe tema apartenenţei etnice şi culturale ale poporului, cetăţenii spun că s-au decis cu privire la limba pe care o vorbesc, şi o numesc cu gingăşie - Limba Maternă. ”Limba de stat în Constituţie e limba moldovenească, în Parlament se spune limba română, noi îi zicem limba maternă”, declară Claudia. Oamenii cred că toţi trebuie să cunoască limba statului în care trăiesc şi, în special, este vorba de politicieni. ”Vorbeşte la bucătărie limba pe care o doreşti, dar oamenii de stat trebuie să o cunoască şi să o vorbească”, este convinsă Valentina. Acelaşi lucru îl afirmă şi Svetlana, care a vizitat multe colţuri ale lumii, dar mai bine ca la noi nu este nicăieri. ”Pentru mine este moldovenească pentru că eu trăiesc în Moldova. Este o limbă şi un plai bogat şi frumos”, specifică aceasta. La 31 august în republică este sărbătorită Ziua Naţională ”Limba Noastră”.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
261 locuitori

Bodeni este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Camenca și la 152 km de Chișinău. Populaţia satului Bodeni alcătuia 261 de oameni în anul 2004. Satul Bodeni a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.