02 septembrie 2011, 14:27 Realitatea moldovenească views 8841
02 septembrie 2011, 14:27 Realitatea moldovenească views 8841

"Bucuria" își oprește activitatea

Cea mai mare fabrică de cofetărie din Moldova SA "Bucuria" din 5 septembrie suspendă procesul de producţie, trimițînd personalul în concediu pe un termen nedeterminat, a declarat joi directorul financiar al fabricii Ecaterina Cikina. Potrivit ei "acest lucru este cauzat de insuficiența de zahăr".

"Oprirea activității unei companii importante pentru economia naţională, care are o rețea foarte mare de industrii conexe, din cauza lipsei de zahăr - acesta este un motiv ridicol" - a declarat pentru RIA Novosti analistul economic Visarion Ceșuev.

Potrivit lui Ceșuev, calea de ieşire din această situaţie ar putea fi decizia conducerii fabricii de "a plăti temporar puţin mai mult pentru materii prime şi să crească uşor preţul mărfurilor. Dar mi se pare că adevărata cauză a ceea ce s-a întîmplat sînt posibilele planuri de vînzare a pachetului de acțiuni  care aparține acționarilor ruși, în legătură cu situaţia politică şi economică complexă din Republica Moldova".

Potrivit analistului, "din cauza situaţiei instabile din ţară actionarilor străini nu le este profitabil de a păstra activele lor aici, existînd un risc ridicat de a le pierde… Astăzi sau mîine pot veni oficialii români, iar obiceiurile lor sînt cunoscute. Deci, acum, se pare, acest pachet este pregătit pentru vînzare şi pentru a facilita tranzacţia, el este "curățat" de povara obligaţiilor faţă de colectivul de muncă, mai mult de o mie de oameni, care este trimis în concediu pe termen nedeterminat ",  a spus Visarion Ceșuev.

Fabrica de cofetărie "Bucuria", și-a început activitatea în 1946 şi produce peste 250 de tipuri de produse de cofetărie. În fiecare zi, fabrica produce în medie 37 de tone de produse de cofetărie.

Fabrica "Bucuria" aparține companiei ruse "Trade House Valday"  (66,46 %), societății moldovenști «Legenda» și unui număr de 4400 acţionari.

Sursa: newsmoldova.ru

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
1300 locuitori

Frunză este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Uiutnoe, Frunză, Andriaşevca Nouă, Andriaşevca Veche, Novosaviţcaia, Novocotovsc, Prioziornoe. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Frunză alcătuia 1300 de oameni în anul 2006. Satul Frunză a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.