03 septembrie 2011, 01:14 Realitatea moldovenească views 6231
03 septembrie 2011, 01:14 Realitatea moldovenească views 6231

Cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Moldovei, Ordinul „Ştefan cel Mare”, pentru Armata Naţională

În cadrul ceremoniei organizate cu prilejul aniversarii a 20-a a Armatei Naţionale, Mitropolitul Chişinăului şi a întregii Moldove, ÎPS Vladimir, a conferit Armatei Naţionale cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei, Ordinul „Ştefan cel Mare”. Totodată, mitropolitul l-a decorat pentru activitatea sîrguincioasă pe ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, cu ordinul „Ştefan cel Mare” de gradul II. Organizarea evenimentului a avut loc în cadrul Palatului Naţional, pe scena căruia pe parcursul concertului au evoluat mai mulţi interpreţi emeriţi din Moldova.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Vladimir Filat a apreciat înalt activitatea cadrelor militare şi i-a asigurat pe cei prezenţi că Guvernul va sprijini Armata Naţională în reforma instituţiei. “Ziua de 3 septembrie reprezintă un prilej de a cinsti cadrele militare, care, prin prestaţia de zi cu zi, demonstrează profesionalismul lor”, a spus Filat. În contextul reuşitelor, premierul s-a referit la ajutorul acordat sinistraţilor la construcţia fîntînilor arteziene, la lichidarea cîmpurilor minate după cel de-al Doilea Război Mondial ş.a

La rîndul său, Vitalie Marinuţa a felicitat şi a urat succes întregului colectiv al armatei de la începuturi şi pînă în prezent, în special, militarilor aflaţi în misiunile internaţionale de menţinere a păcii. Armata naţională a fost creată pe 3 septembrie 1991, printr-un decret semnat de primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1680 locuitori

Cotul Morii este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Cotul Morii. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1680 de locuitori. Satul Cotul Morii a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.