24 iunie 2024, 09:30 Realitatea moldovenească views 901
Maia Sandu:
24 iunie 2024, 09:30 Realitatea moldovenească views 901

Maia Sandu: "La referendumul din toamnă, poporul va decide soarta țării"

La referendumul din această toamnă, poporul Republicii Moldova va decide soarta țării pentru următoarele decenii.

Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care a reamintit că acum 34 de ani, la 23 iunie 1990, deputații Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești au adoptat Declarația de Suveranitate, document care a deschis calea spre independență, democrație și stat de drept.

"A trebuit să parcurgem un drum plin de dificultăți, dar timp de 34 de ani, Moldova a rămas o țară pașnică și democratică, în care poporul este suveran și decide destinul țării", a declarat șeful statului.

Ea a spus că la referendumul din această toamnă, poporul va decide și destinul țării pentru următoarele decenii - dacă va susține aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

"Am învățat, în anii de independență, că democrația și libertatea nu sînt bunuri date. Aceste valori trebuie apărate, în fiecare zi, dacă vrem să ne construim o viață pașnică și prosperă, aici, la noi acasă, și să lăsăm moștenire copiilor o țară liberă, independentă și protejată", a subliniat Maia Sandu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , referendum , aderare la UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
2042 locuitori

Budăi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 5 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2042 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.