24 iunie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 843
Igor Dodon:
24 iunie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 843

Igor Dodon: "Suveranitatea și interesele naționale trebuie să fie mai presus de conjuncturile geopolitice"

Suveranitatea și interesele naționale ale țării trebuie să fie mai presus de conjuncturile geopolitice de moment.

Declarația aparține lui Igor Dodon, fost președinte al Republicii Moldova, președinte al Partidului Socialiștilor, relatează Noi.md.

El a menționat că acolo unde nu există suveranitate, nu există țară în sensul deplin al cuvîntului, ci doar un teritoriu populat, supus influenței externe, cu cele mai diverse riscuri economice și sociale.

"Iată de ce pentru Republica Moldova este crucial să nu cedeze din suveranitatea sa, să nu permită nimănui să o subordoneze politic și să-i indice cum să se dezvolte, în ce valori să creadă și cu cine să prietenească sau să se dușmănească. Noi nu vrem să fim dușmani cu nimeni", a subliniat Igor Dodon.

Potrivit lui, astăzi vedem cum, într-un context geopolitic tensionat, unele state încearcă să își impună dictatul asupra politicii moldovenești și vor să ne transforme pe noi, moldovenii, într-o pîrghie pentru interesele lor strategice regionale.

"În aceste condiții, pierderea din suveranitate și independență poate avea ca rezultat implicarea Moldovei în conflicte armate, iar într-un final - pierderi teritoriale sau chiar pierderea statalității. Așa ceva nu poate fi acceptat", a declarat fostul președinte moldovean, președinte al Partidului Socialiștilor.

El a asigurat că forțele politice pro-statale, care pun suveranitatea și interesele naționale mai presus de conjuncturile geopolitice ale momentului actual, sînt încă puternice în țara noastră, exprimîndu-și convingerea că în perioada următoare aceste forțe politice patriotice vor veni la putere, pentru binele țării și al cetățenilor săi.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1730
Populația:
792 locuitori

Hîrbovăț este un sat din comuna Onișcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Hîrbovăț a fost menționat documentar în anul 1730.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.