24 iunie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 939
Oficial! Un fost prim-ministrul al R.Moldova, candidat pentru fotoliul de viitor președinte
24 iunie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 939

Oficial! Un fost prim-ministrul al R.Moldova, candidat pentru fotoliul de viitor președinte

Ion Chicu - Președinte PDCM, a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024.

O decizie în acest sens a fost luată sîmbătă, 22 iunie 2024, în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

”Consiliul Politic Național al PDCM a susținut decizia aprobată de Biroul Executiv Central al partidului încă la data de 24 februarie 2024, privind participarea PDCM la alegerile prezidențiale din acest an cu candidatul său propriu.

Totodată, considerînd caracterul antidemocratic și speculativ al referendumului inițiat în scopuri electorale de către președintele actual al Republicii Moldova, precum și riscurile pentru ordinea constituțională a țării pe care le comportă acest exercițiu inutil din perspectiva europeană a țării noastre, CPN al PDCM a decis boicotarea referendumului prin neparticipare în campania de promovare a acestuia și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să nu se lase atrași în jocurile periculoase ale guvernării actuale pentru existența de mai departe ale statului nostru.

La ședința CPN al PDCM a fost aprobat Planul de Activitate al formațiunii pentru semestrul II al anului 2024, precum și alre decizii importante”, se arată într-o notă de presă.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
3272 locuitori

Nihoreni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Nihoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Rîșcani și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3272 de oameni. Satul Nihoreni a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.