10 iulie 2024, 18:00 Realitatea moldovenească views 899
Economia are nevoie de investiții, dar investitorii nu vin, iar cei care există pleacă
10 iulie 2024, 18:00 Realitatea moldovenească views 899

Economia are nevoie de investiții, dar investitorii nu vin, iar cei care există pleacă

Ministrul Economiei nu se implică la modul serios în economie, guvernul are nevoie urgent de împrumuturi pentru a acoperi găurile în buget, dar acestea nu vin și trebuie să fie rambursate din ce în ce mai multe, și bugetul se reduce. Scăderea remitențelor din străinătate continuă. Iată doar unele concluzii din Bilanțul plăților pentru primul trimestru al a.2024.

Vineri Banca Națională a publicat Bilanțul plăților pentru trimestrul 1 al anului curent.

Desigur, este un volum enorm de informații, dar mă voi opri la doar trei chestiuni foarte importante în viziunea mea, și semnificative pentru anul curent.

Este vorba despre creditele externe, obținute de țară în ianuarie-martie, curent, investițiile directe și transferurile cetățenilor de peste hotare.

  1. Creditele externe, luate de țară, nu înseamnă doar împrumuturile guvernului, ci și cele luate de băncile comerciale și de restul economiei.

ÎMPRUMUTURILE EXTERNE ALE GUVERNULUI

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

economie , investiţii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
1472 locuitori

Plop este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Plop este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 246 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1472 de oameni. Satul Plop a fost menționat documentar în anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.