07 septembrie 2011, 10:07 Realitatea moldovenească views 3760
07 septembrie 2011, 10:07 Realitatea moldovenească views 3760

Liderii AIE promit pînă pe 21 septembrie să vină cu soluţii vizavi de alegerea şefului statului

După o pauză de mai multe săptămîni şi învinuiri reciproce, liderii Alianţei pentru Integrare Europeană s-au reunit în şedinţă. Potrivit celor trei componente, în cadrul şedinţei Consiliul AIE au fost discutate mai multe chestiuni, inclusiv modalitatea de alegere a şefului statului, numirea viceminiştrilor, politica bugetar - fiscală şi bugetul pe anul viitor. Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu a declarat că una din căile de soluţionare a problemei create reprezintă adoptarea unei Constituţii noi, deoarece nu necesită un aviz din partea Curţii Constituţionale. „Cum n-ai da tot la Constituţie vii. Cu actuala Constituţie noi ajungem doar la alegeri anticipate, pe care, am înţeles, că nu le doreşte nimeni din cadrul Alianţei. A fost o discuţie a 9 membri responsabili de ceea ce ne-am asumat. Sper că nu a fost o glumă de 1 aprilie”, a specificat Ghimpu. Potrivit lui, la următoarea şedinţă a AIE, la 21 septembrie, va fi aprobată o soluţie comună pentru depăşirea crizei politice. În afirmaţiile sale Ghimpu a fost susţinut şi de către preşedintele interimar, preşedintele Partidului Democrat din Moldova Marian Lupu care a declarat că AIE aşteaptă decizia Curţii Constituţionale, care urmează să se expună asupra subiectul respectiv pe 20 septembrie. „Au fost discutate mai multe posibilităţi referitor la depăşirea crizei politice în condiţiile acordului semnat în decembrie trecut”, a mai adăugat Lupu.

La rîndul său, prim-ministrul, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a afirmat că există mai multe probleme care urmează a fi puse în discuţie şi găsite soluţii pentru acestea. Consiliului Alianţei a fost convocat de către Mihai Ghimpu, deoarece, la moment, PL deţine preşedinţia AIE.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
1064 locuitori

Văratic este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ialoveni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1064 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.