16 octombrie 2013, 14:55 Realitatea moldovenească views 7137
16 octombrie 2013, 14:55 Realitatea moldovenească views 7137

A fost lansat un spot de informare a părinţilor plecaţi în străinătate

Foto: trm.md

Un spot social de informare şi sensibilizare a părinţilor care vor să plece peste hotare a fost lansat la 15 octombrie de Consiliul Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului, anunță trm.md.

Spotul, intitulat „Oferă un plus de siguranță pentru copilul tău”, reflectă povestea unei mame care își lasă copilul pentru trei luni în grija surorii sale, dar nu înainte de a anunța autoritățile locale.

Mesajul este adresat celor care sînt la muncă peste hotare sau intenţionează să plece şi vine cu îndemnul către părinţi să anunţe autoritățile locale despre persoana care va avea grijă de copilul lor în perioada în care ei vor lipsi.

Președintele Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Tatiana Potîng, a menționat în cadrul unei ședințe că majoritatea copiilor sunt supravegheaţi de rude, dar există și minori lăsaţi în grija unor cunoscuți sau fără niciun matur în casă, de aceea este nevoie de a elabora un mecanism clar de evidenţă şi monitorizare a copiilor rămaşi fără îngrijire părintească.

Guvernul a realizat acest spot în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, UNICEF, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Ambasada Franţei în Republica Moldova şi Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului.

Spotul va fi difuzat la posturile de televiziune și radio, începînd cu 1 ianuarie 2014.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

migratie , parinti , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
343 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanţă de 22 km de orașul Edineț și la 22 km de stația de cale ferată Rediul Mare. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 343 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1915. La 1 km spre nord de satul Poiana se află parcul Hincăuți, fondat la începutul secolului XX, pe o suprafață de 27 ha.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.