24 octombrie 2013, 14:55 Realitatea moldovenească views 7985
24 octombrie 2013, 14:55 Realitatea moldovenească views 7985

Anatolie Jornea vrea să deschidă o şcoală de circ în Moldova


Foto: tv7.md

Deşi stîrneşte zîmbetul, meseria de circar nu este deloc una uşoară, în special în Moldova. Cei mai mulţi artişti evoluează astăzi pe scenele din întreaga lume, iar puţinii care au mai rămas în ţară încearcă să se descurce pe cont propriu. Este şi cazul lui Anatolie Jornea, un bărbat de 35 de ani, care îşi doreşte cu tot dinadinsul o şcoală de circ, la el acasă.

În copilărie şi-a dorit să fie cosmonaut, apoi aviator sau anchetator. Dar viaţa şi dragostea pentru gimnastica artistică l-au adus la Studioul de Circ din Chişinău, pe care îl frecventa în anii de studenţie.

Și-a însoţit colegii prin lume, dar s-a întors acasă, aici unde chiar şi cei dragi îi spun, mai în glumă, că este un extraterestru. Entuziasmat, plin de idei şi ambiţii, artistul mai speră că Circul din Chişinău îşi va deschide într-o bună zi uşile.

Zi de zi, face antrenamente şi schiţează, de cele mai deseori doar în imaginaţie, noi numere de acrobaţie. Iar între timp, încearcă să îşi asigure existenţa.

Acum Anatolie munceşte la proiectul unei şcoli de circ. Artistul recunoaşte că, pentru un om simplu şi fără susţinere, nu este deloc uşor.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

scoala , circ , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
145 locuitori

Ivăneşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 145 de oameni. Satul Ivănești a fost atestat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.