18 noiembrie 2013, 16:27 Realitatea moldovenească views 6613
18 noiembrie 2013, 16:27 Realitatea moldovenească views 6613

Un acrobat moldovean cucerește lumea


Foto:protv.md

Lumea uitata a circului moldovenesc isi executa acrobatiile departe de casa. Un personaj al acesteia este Igor Stanca din Causeni, care uimeste copiii altor tari, pe cand ai nostri stiu despre circ ca despre o cladire parasita din oras. Igor si-a format in Rusia o trupa de circ cu care colinda prin toata lumea. Dupa spusele lui, ei sunt unicii care pot executa doua triplu salturi mortale la rand.

Acestei meserii i-a dedicat toata viata. Doar doi ani a reusit sa lucreze la Chisinau, apoi s-a vazut nevoit sa plece in Rusia. De aici a cutreierat Japonia, Franta, Italia, Ungaria. Totusi, spune ca o cladire pentru circ ca a noastra nu a mai vazut nicaieri.

Acum doi ani a hotarat sa-si formeze propria trupa. Si-a dorit ca toti membrii ei sa fie din Moldova, insa cautarile au esuat. In lipsa unui Circ e greu sa gasesti vreun tanar care sa se viseze mare acrobat. Din trei, de cati avea nevoie, a gasit doar unul.

Recent toti patru s-au intors de la un festival din Italia, unde au concurat cu cele mai tari trupe de circ din lume. Au fost invitati datorita trucului pe care doar ei il fac - doua triplu salturi mortale pe bara ruseasca.

La cei 45 de ani, duce o viata de hoinar, desi are o familie la Causeni. O viziteaza destul de rar, fiind prins mereu in turnee.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

acrobatie , circ , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769-1774
Populația:
3415 locuitori

Pîrîta este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Pîrîta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 18 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3415 oameni. Pîrîta a fost menționat documentar între anii 1769-1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.