02 aprilie 2018, 16:00 Personalități views 13757
Încă o pierdere pentru Moldova
02 aprilie 2018, 16:00 Personalități views 13757

Încă o pierdere pentru Moldova

Doliu în lumea ştiinţei! S-a stins din viaţă academicianul Vsevolod Moscalenco.

Anunţul a fost făcut de către consilierul prezidențial în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, pe o reţea de socializare.

„Cu profundă tristețe am aflat despre trecerea în eternitate a academicianului Vsevolod Moscalenco, personalitate cu renume mondial, șef al Secției de fizică statistică a Institutului de Fizică Aplicată al AȘM, colaborator științific principal la Laboratorul de fizică teoretică „N. Bogoliubov" din cadrul Institutului Unificat de Cercetări Nucleare din Dubna. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și celor apropiați", a scris Popovici.

Vsevolod Moscalenco s-a născut la 26 septembrie 1928 şi a fost un fizician moldovean, care a fost ales ca membru titular al Academiei de Științe a Moldovei. După mai mulţi ani, petrecuţi în Rusia, în 1961, Moscalenco revine la Chișinău, unde este cercetător științific superior la Institutul de fizică aplicată.

Ulterior este șeful secției de fizică statistică al Institutului de fizică aplicată al Academiei de Științe de la Chișinău. Este ales academician al Academiei de științe a Moldovei din anul 1976.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

personalitati , stiinta , moarte

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
457 locuitori

Cucuieţii Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Cucuieţii Vechi a fost atestat documentar în anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.