24 august 2018, 11:55 Personalități views 9464
Putin l-a distins pe un moldovean cu titlul de medic emerit al Rusiei
24 august 2018, 11:55 Personalități views 9464

Putin l-a distins pe un moldovean cu titlul de medic emerit al Rusiei

Directorul Institutului de Cercetări Științifice în domeniul Chirurgiei și Traumatologiei de Urgență pentru Copii, originar din Vulcănești, Valeri Mitiș, a primit o distincție din partea președintelui rus, Vladimir Putin.

Informația este publicată de site-ul administrației raionului Vulcănești, citat de Noi.md.

Corespondentul militar al ziarului „Komsomolskaia pravda" Aleksandr Koț a relatat că acest chirurg, cu 10 ani în urmă, i-a salvat mîna după ce a fost rănit la Țhinvali. În plus, medicul a salvat o mulțime de vieți de copil în regiunea Donbass și în Siria, scrie portalul de știri Gagauzinfo.md.
„Chirurg de la Dumnezeu. Își asumă cazurile cele mai dificile și reușește. A plecat să opereze copii din Donbass și Siria. Felicitările mele sincere, Valeri Afanasievici!", a scris Alexandr Koț pe Facebook.

Institutul de Cercetări Științifice în domeniul Chirurgiei și Traumatologiei de Urgență pentru Copii (mai bine cunoscut sub numele de Clinica Dr. Roșal) asigură non-stop îngrijire chirurgicală și traumatologică de urgență pentru copii.

Președinte al Institutului este bine-cunoscutul profesor, chirurg și activist social Leonid Roșal, iar postul de director, deja de cinci ani, îl ocupă originarul din Vulcănești, chirurgul de categorie superioară Valeri Mitiș.

Sursa: gagauzinfo.md

Cuvinte cheie:

Vladimir Putin , medic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1777
Populația:
476 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Frumuşica a fost menționat documentar în anul 1777.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.