24 octombrie 2018, 11:20 Personalități views 9906
Lidia Botezatu-Dolgan, decorată cu titlul onorific Artist al Poporului
24 octombrie 2018, 11:20 Personalități views 9906

Lidia Botezatu-Dolgan, decorată cu titlul onorific Artist al Poporului

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care solistei în legendara formaţie „Noroc", Lidia Botezatu-Dolgan, i s-a conferit titlul onorific Artist al Poporului.

Despre aceasta anunţă consilierul prezidenţial în domeniul educaţiei, culturii şi cercetării, Corneliu Popovici, care o felicită pe interpretă cu acest prilej, urîndu-i succes în to ce face.

Potrivit lui Popovici, această înaltă distincţie i-a fost acordată Lidiei Botezatu-Dolgan pentru succese în activitatea de creaţie, contribuţie la promovarea valorilor culturale şi morale şi înaltă măiestrie profesională.

"Lidia Botezatu, alături de „Noroc", a dus faima ţării noastre în întreaga lume. Nonconformismul, curajul, perseverenţa şi, desigur, talentul i-a făcut nemuritori. La mulţi ani, Distinsă Doamnă", a scris consilierul prezidenţial pe o reţea de socializare.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
349 locuitori

Costeşti este un sat din cadrul comunei Ivanovca, raionul. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.