09 martie 2019, 15:40 Personalități views 18924
S-a stins din viaţă Vladimir Etuș
09 martie 2019, 15:40 Personalități views 18924

S-a stins din viaţă Vladimir Etuș

Artistul poporului din URSS, Vladimir Etuş, a murit sîmbătă la vîrsta de 97 de ani. Despre acesta a anunţat pentru TASS Kirill Kroc, directorul Teatrului. Vakhtangov.

Artistul a murit la ora 12:30 în spital, unde a fost internat vineri. Potrivit lui Krok, locul și timpul de rămas bun vor fi cunoscute mai tîrziu.

Vladimir Etuş s-a născut în 6 mai 1922, într-o familie de evrei. Ironia şi umorul au fost cele mai reprezentative pentru personalitatea lui.

A debutat în cinematografie în 1953, în pelicula istorică "Admiral Uşakov". Faima a cunoscut-o însă mai tîrziu, după ce a jucat în filmele "Ivan Vasilievici meniaet profesiu", "12 stuliev" sau "Kavkavskaia Pleniţa".

În 2017, cînd a împlinit vîrsta de 95 de ani, a fost creat un film documentar despre întreaga carieră a marelui artist al Uniunii Sovietice, intitulat " 100 fără cinci". Tot atunci a fost organizat şi un concert aniversar, la care au fost artişti de seamă din Rusia, care i-au fost colegi de scenă şi prieteni de-ai actorului. Printre invitaţi s-a numărat şi celebra interpretă franceză, Mireille Mathieu. De dragul omagiatului, ea a cîntat în limba rusă.

Vladimir Etuş a fost veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, iar pentru activitatea sa artistică i-a fost acordat premiul "Masca de Aur". A fost căsătorit de trei ori. Ultimul mariaj a fost cu o admiratoare, Elena Gorbunova. Etuş a fost mire pentru a treia oară la 80 de ani.

Cuvinte cheie:

personalitati , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
388 locuitori

Alexeevca este un sat din cadrul comunei Svetlîi, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 38 km de municipiul Comrat și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 388 de oameni. Satul Alexeevca a fost menționat documentar în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.