21 iulie 2020, 16:00 Personalități views 4891
Suzana Popescu: Mă simt parte din trecut, acolo mă simt cel mai bine (Video)
21 iulie 2020, 16:00 Personalități views 4891

Suzana Popescu: Mă simt parte din trecut, acolo mă simt cel mai bine (Video)

Pe parcursul vieții sale a încercat să fugă de muzică, însă, cu toate acestea muzica a urmărito mereu și i-a arătat drumul pe care trebuie să meargă.

Sînt declarațiile făcute de Suzana Popescu, interpreta de muzică populară, în cadrul emisiunii "Mîndriți-vă că sînteți moldoveni".

"Am încercat de cîteva ori să las muzica și să mă ocup cu ceva obișnuit. Mi-am făcut chiar și o stupină. Dar nu mi-a reușit fiindca muzica a dominat în viata mea și domină și în ziua de azi. Continui sa studiez, sa promovez mesajele care le-am prins în zbor de strămoșii noștri", a spus artista.

Potrivit Suzanei Popescu, dacă nu studiezi ce a fost nu poți să vezi cărarea pe care o să mergi în viitor.

"Studiind atîta timp împreună cu toată echipa Tălăncuței, arhivele care sînt la Academia de Științe, la Institutul de Arte, la Biblioteca Națională și prinzînd mesajele care le-au lăsat strămoștii noștri m-am pomenit că eu sînt în regresie, sînt acolo în generațiile trecute. În acele generații eu mă simt cel mai bine și de acolo am de ales, acolo pot să sa-mi permit sa iau un mesaj lasat de mătușa Ileana sau moș Gheorghe și să îl aduc generației noastre", spune artista.

Cu toate acestea a încercat să îndrăgească stilurile moderne de muzică, paralel cultivînd iubirea față de folclor a tinerei generații.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

muzica , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
1877 locuitori

Nemţeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Nemţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 48 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1877 de oameni. Satul Nemțeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Hlăpești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.