22 noiembrie 2020, 15:15 Personalități views 1954
A decedat actorul Vlad Ciobanu
22 noiembrie 2020, 15:15 Personalități views 1954

A decedat actorul Vlad Ciobanu

Actorul Vlad Ciobanu, interpretul tînărului Eminescu în filmul "Luceafarul", turnat în 1987, s-a stins din viaţă într-un spital din Iaşi unde se trata de leucemie.

Actorul s-a infectat şi cu noul coronavirus, iar starea lui s-a agravat în ultima perioadă acesta fiind intubat, transmite tvrmoldova.md.

Jurnalistul Vasile Mija a postat un mesaj cu poza actorului pe pagina sa de Facebook în care spune: „Dumnezeule primeşte-l, noi ne vom ruga pentru eternitatea acestui omuleţ".

Vlad Ciobanu a fost director general al Centrului Naţional de Educaţie prin Artă (CNEA), Chişinău, care se ocupă cu producerea unor proiecte culturale din diverse domenii: arte scenice, muzică, literatură, arte plastice şi media. A inspirat generatii de tineri actori, fiind profesor la Academia de Arte din Chisinau. Din 2018 a fost doctorand al Universitatii de Arte George Enescu din Iaşi.

Sursa: tvrmoldova.md

Cuvinte cheie:

personalitati , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1442
Populația:
3044 locuitori

Mileşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Mileşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Nisporeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3044 de oameni. Satul Mileşti a fost menționat documentar în anul 1442.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.