25 noiembrie 2020, 14:00 Personalități views 3193
S-a stins din viață renumitul istoric Serghei Nazaria
25 noiembrie 2020, 14:00 Personalități views 3193

S-a stins din viață renumitul istoric Serghei Nazaria

Pe o rețea de socializare a fost publicat un mesaj despre decesul remarcabilului savant istoric moldovenesc Serghei Nazaria.

Serghei Nazaria, doctor în științe istorice, autor al multor cărți și studii despre istoria Republicii Moldova. A fost autor al unor astfel de studii importante precum „ Holocaust: file din istorie (pe teritoriul Moldovei şi în regiunile limitrofe ale Ucrainei)", „Relațiile internaționale în era războaielor mondiale: fapte și mitologie", „Al doilea război mondial: Geneza, cursul și rezultate",„Problema Basarabeană şi interpretările ei în istoriografie: de la apariţie la Tratatele de la Paris (1917-1947)", scrie cenzura.md

Serghei Nazaria este Cavaler al Ordinului de Prietenie al Rusiei. De asemenea, a fost distins cu cea mai înaltă distincție a Moldovei - Ordinul Republicii - în semn de recunoștință pentru merite deosebite față de stat, pentru munca îndelungată și prodigioasă, înalte calități profesionale și activitate intensă în sfera socială.

Sursa: cenzura.md

Cuvinte cheie:

personalitati , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1808 locuitori

Cucuruzeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ocniţa-Răzeşi și Cucuruzeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1808 oameni. Satul Cucuruzeni a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.