07 iunie 2021, 16:17 Personalități views 3401
A decedat interpretul Iurie Sadovnic. Artistul s-a împușcat în cap
07 iunie 2021, 16:17 Personalități views 3401

A decedat interpretul Iurie Sadovnic. Artistul s-a împușcat în cap

Interpretul Iurie Sadovnic a fost găsit împușcat în cap. Informația a fost confirmată pentru NM de către ofițerul de presă al poliției capitalei Natalia Stati pe 7 iunie.

Potrivit poliției, oamenii legii au fost anunțați la ora 14:21, de către soția acestuia. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, dar și medicul legist.

Forțele de ordine au stabilt că bărbatul în vârstă de 69 ani s-a împușcat în cap. Potrivit soției sale, interpretul a rămas singur acasă. La întoarcere, aceasta i-a depistat corpul neînsuflețit.

Din primele investigații, medicul legist nu a depistat alte semne de moarte violentă. Deocamdată nu este clar dacă cântărețul a lăsat vreun bilet de adio.

Iurie Sadovnic s-a născut pe 14 decembrie 1951, în satul Jura, din Rîbniţa, şi a copilărit în comuna SusleniOrhei. Este unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți începînd cu anii '70.

„Andrii Popa”, „Măicuţa”, „Mi-e dor de tine, mamă”, „În limba ta”, „Demnitate”, „Duminică”, „Dragă Otee!” sînt printre cele mai cunoscute șlagăre ale sale, ascultate și astăzi.

Muzica lui Iurie Sadovnic a răsunat în Piața Marii Adunări Naționale, în toate localităţile şi în inimile oamenilor în perioada cînd Moldova obţinuse independenţa. El a cîntat în tranșee pentru ostaşii care luptau în războiul de la Nistru în 1992.

Artistul a fost distins cu titlurile de „Artist emerit”, „Artist al Poporului”, „„Meritul Civic”, „Ordinul Republicii" şi a fost laureat al Premiului Naţional.

Sursa: www.jurnal.md

Cuvinte cheie:

Iurie Sadovnic , interpret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2052 locuitori

Ruseni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Ruseni și Slobodca. Comuna este aşezată în partea de est a raionului Edineţ pe malul rîului Ciuhur, la o distanţă de 10 km de orașul Edineţ, la o distanţă de 15 km de staţia de cale ferată Rediul Mare şi la 210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2052 de oameni. Prima atestare documentară a satului Ruseni din ținutul Hotin datează din 2 mai 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.